Gezond voedingsadvies is Succesvol afvallen met Fit Gewicht in Evenwicht

Iedereen heeft tegenwoordig wel een mooi product waardoor je snel kilo’s kwijtraakt. Of het nu een apparaat is waarop je sportief bezig bent, poeders, pillen of maaltijdvervangers gebruikt of calorieën gaat tellen? De meeste (crash)diëten werken tijdelijk dus kom je erachter, dat je aan het eind van de rit meer weegt dan toen je was begonnen. Afvallen is geen kunst maar volhouden wel! Je leert om verantwoorde keuzes te maken en krijgt advies en tips waarmee je gelijk aan de slag kunt. Je werkt aan een gezonde eet- en leefstijl en wordt op een zorgvuldige en professionele manier begeleid.

Je leert over gezonde voeding middels de schijf van vijf en de 10 basisregels, zonder diëten en misschien wel meer bewegen of beginnen met sporten. Je krijgt inzicht in jouw valkuilen, wat is een gezond gewicht en de juiste energiebalans. Hoe vaak en hoeveel mag je eten en leer je over voedingsstoffen, vitamines en mineralen, soorten honger, motivatie, gedrag, slapen, rust, ontspanning en natuurlijk omgaan met verleidingen, feestjes en vakanties.

Door slim boodschappen te doen en etiketten te lezen, leer je wat additieven (e-nummers) zijn en meer over de verborgen suikers, vet of zout in een product. Dit maakt jou veel bewuster in het maken van de juiste keuze in de supermarkt. Omgaan met terugval is lastig, maar mocht het even niet lukken, biedt Fit Gewicht in Evenwicht een stok achter de deur. 

Om elkaar beter te leren kennen start het coachingstraject met een intakegesprek in combinatie met een analyse van je huidige eetpatroon. Je wordt gewogen, we kijken naar je gewicht, verschillende vetpercentages, je BMI en je tailleomvang wordt gemeten. Middels een stappenplan gaan we tijdens de vervolgconsulten steeds een stapje verder. Je leert aan de hand van jouw persoonlijke situatie hoe jij de eerste stappen kunt gaan zetten naar jouw ideale eet- en leefstijl, gedrag en beweegpatroon.

Als je ouder wordt, ben je vaak minder actief en als je eetpatroon hetzelfde blijft, kom je aan. Door alle veranderingen tijdens de overgang, raak je soms uit balans en is de neiging naar (zoete) tussendoortjes vaak groot. Dit kan zorgen voor vervelende vermoeidheidsklachten of futloosheid. Door kleine aanpassingen in je dagelijks leven, kun je grote stappen maken om je doel(en) te behalen.

Fit... Goede lichamelijke conditie

Vitaal… Gezonde, geestelijke en mentale conditie

Gewicht… Je 'ideale gewicht' proberen te halen en behouden

Evenwicht... Zonder diëten met blijvend resultaat