Vitaliteit op de werkvloer bij Santé Partners, STMR en Vitras

Als vitaalcoach heb ik de opdracht gekregen om speciaal voor Santé Partners, STMR en de Vitras een programma te ontwikkelen en trainingen te geven voor vitale medewerkers op de werkvloer. Het doel van het programma is gericht op gezondheid en vitaliteitsbevordering.

De voordelen van een gezonde leefstijl zijn enorm. Door gezonde voeding, voldoende beweging, ontspanning, voldoende slaap en een gezond gewicht kunnen veel fysieke ongemakken worden voorkomen. De kans op ziektes, zoals overgewicht, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes type 2, kanker en depressies worden verkleind. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je beter in je vel zit en fysiek en lichamelijk sterker bent. Santé Partners biedt veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor zelfontwikkeling. De medewerkers kunnen gebruik maken van een breed aanbod aan opleidingen en trainingen.

Positieve gezondheid

Santé Partners wil de kracht, het welbevinden en de zelfstandigheid van de mensen in haar werkgebied versterken. Dit doen zij vanuit het principe van positieve gezondheid. Naast een ‘goed functionerend’ lichaam bepalen ook je mentale welbevinden, zingeving in je leven, sociaal-maatschappelijk participeren, je kwaliteit van leven en je dagelijks (kunnen) functioneren hoe gezond jij je voelt.